Skip to main content

Blijf jij ook kijken naar die stalen brandladder?

Blaustrades project Lewis Antwerpen

© Foto: Peter Van Hoof – M² Architecten

Sterk en stevig staalwerk kan er ook slank en elegant uitzien. Kijk maar naar de stalen brandladder en balustrades van residentie Lewis in Antwerpen. Zowel binnen als buiten overheerst lichtinval en ruimtegevoel!

Nieuwbouw schrijnwerk op maat

Een stalen brandladder, automatische metalen poorten en divers stalen schrijnwerk op maat. Dat was onze opdracht voor nieuwbouwresidentie Lewis in het bruisende Borgerhout. Ook de plaatsing en de afwerking van het metaalwerk werd aan de stielmannen van VDH Constructie toevertrouwd. Alweer een vlotte en flexibele samenwerking tussen verschillende projectpartners die loont!

Beknopte projectinfo

Nieuwbouwproject met 29 appartementen en ruime ondergrondse parkeergarage in Antwerpen

Bouwheer: Elements Development (Lier)
Architect: Philip Mortelmans - M2 architecten (Antwerpen)
Hoofdaannemer: Verplancke (Kieldrecht)

Wat we allemaal gemaakt en geplaatst hebben?

Blaustrades project Lewis Antwerpen
  • Vaste stalen brandladder achteraan

  • Balustrades aan ramen en terrassen

  • Stalen handgrepen in de traphallen

  • Stalen scheidingswanden en hekwerk

  • Geautomatiseerde stalen poorten

 

© Foto: Peter Van Hoof – M² Architecten

Doordachte keuzes voor maximaal ruimtegevoel

Slanke profielen en hekwerk met spijlen in plaats van volle metaalplaten laten maximale natuurlijke lichtinval in de appartementen toe. Een slimme manier om maximaal ruimtegevoel te creëren. De slanke uitvoering van het stalen schrijnwerk geeft het hele gebouw bovendien een opvallend elegante en tijdloze uitstraling mee. Win, win dus!

Over die stalen brandladder

Een vaste brandtrap hoeft geen log uitziend bouwelement te zijn. Dat bewijst de metalen brandladder aan de achtergevel van residentie Lewis als geen ander. De stalen platformen, balustrades en de brandladder werden immers als één geheel ontworpen. Ook hier stond de combinatie van maximale stabiliteit en draagkracht met visueel lichte constructies centraal. Ook de achtergevel van dit nieuwbouwpand mag gezien worden!

Wat mogen we voor jou maken?

Zoek je nog een (onder)aannemer voor stalen schrijnwerk? Zowel voor particuliere bouwprojecten als voor professionele projectontwikkeling kan je op VDH Constructie rekenen.